Agyhiány
Küldj be te is képeket egyszerűen, csak katt a "Beküldés" menüpontra! :)

Szlovákia története

2011.08.23. - 10:11 adminka

Címkék: kép lájk agyhiány

Kattints ide, és nézd meg a(z) Szlovakia.jpg képet teljes méretben!

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agyhiany.blog.hu/api/trackback/id/tr513172987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pmester 2011.08.26. 14:17:10

Az az egy baj, hogy csak annyira nem volt királya, amennyire lopott a területe. Hogyha mondjuk '93-tól számítjuk Szlovákia történelmét (mert ekkortól független, bár addig is létezett), akkor hogyan lett volna közük Trianonhoz?

kukkolosjoe 2011.09.05. 22:19:08

És akkor mivan??... ennyi erővel beszélhetnénk a sportról: Szlovakia megverte fociban a címvédőket.. hokiban magyarország a béka segge alatt van.. kajak4es szlovákia vb-arany...
először gondolkozz el azon hogy mit írsz.. szerintem neked sem esne jól ha ilyeneket írnának a szülőhazádról

dovi69 2011.09.06. 20:06:44

Jaj de nagyon vaganyok vagytok,elosszor nezetek korul othon Magyarorszagon, ami ott van az nem is vicc hanem tragikomedia.
Es mar unnepelhetitek is az uj kiralyotokat Orban kiralyt :D de mindenkinek az jar amit erdemel!

tsch 2011.09.07. 20:02:47

@dovi69:jaja nektek meg az osszes politikusokat ki kellene nyírni meg azokat a szar embereket akik ott elnek.Angliabol ellegge ugy latszik a dolog hogy a magyarok meg mindig jobban allnak gerinc ugyileg mint ti szlovak csicskak...ja es ki a faszom az a jan slota??

csatár #11 2011.09.08. 16:44:40

"Az a cseh, aki beszél magyarul: az szlovák!"

Egy a sok közül.. 2011.09.12. 20:06:11

0ról indulva nem nehéz egy államot alkotni.. :)
magyarként sajnos a rövidebbet húztuk általában.. szóval egy szavatok nem lehet..

Brekiii 2011.09.13. 09:23:20

jézusoooom :D a nagy magyaroknak nincs más gondjuk,minthogy Szlovákiával torodjenek??? :D jó lenne, ha felébrednétek,ugyanis ez az "elrabolt" terulet már rég nem a tiétek.. vicc,amit csináltok,vicc,amit gondoltok, nem csak ti veszítettetek teruleteket,de vajon ki sír még ennyit???na ki?? síró,rimánkodó nemzet vagytok,ezért nem is juttok semmiben elorébb!nem mást kéne kritizálni,kicsit magatokba kéne néznetek,hogy talán tobbre mennétek,ha nem szlovákiára kopkodnétek,ha a sírás helyett inkább tennétek vmit!az már nehezebb ugye? :D felfoghatnátok h szlovákiát nem érdekli magyarország,vicces h ti másról sem tudtok beszélni... kedves @dovi69, ha már a gerincségrol beszélunk, láttad azt is angliából esetleg,hogy hányszor verjuk szét az országunkat államunnepeinken???hányszor torunk-zúzunk mikor felszólal az államfo,akit nagy szeretettel választottunk??? ez nektek ország?fejlodo ország? vagy ez nálatok már így szokás? ez a nemzeti osszetartás? akárki kerul az állam élére ti dobáltok rá,pedig a szomorú az h ti választottátok :D nekunk lehet okor államfonk,mivel mi vagyunk a kisebbség...ilyenkor szégenlem h magyar vagyok, vagyis a szemetekben csak "szlovák csicskák"...ez a szégen,h így kezelitek a dolgot, nem ti vagytok igazi magyarok,hanem mi a határon túlon!mi tartunk ossze,mi orizzuk a kultúrát,ti meg csak sírjatok tovább! én szeretik itt élni, egyáltalán nem bánnak úgy velunk ahogy az okosaitok terjesztik...ébresztooooooooooooo!!!!!!

Brekiii 2011.09.13. 09:32:32

az meg a másik h sem sportban,sem politikában,sem gazdaságban nem tudtok felmutatni semmit, a focinál is még mindig Puskás Ferencbol éltek,pedig elmúlt,épp úgy,mint nagy magyarország is...ideje lenne a mában élni :) tudom h nálatok az is szokás,h bárki aki csak beteszi lábát magyarországra,vagy akár csak elropul felette,az már magyar :D az osszes híresség,filmcsillag,lehet az akar afroamerikai,csak híres legyen,az vmilyen ágon mind magyar :D

spuri mindennapjai 2011.09.14. 16:30:00

Én azzal zárom le a vitát hogy a szlovákiai magyaroknak megüzenjem: Nálatok jobban megy a szekér ugyanis nem az értéktelen forinttal fizettek hanem euróval (amit nálunk költötök el persze). Könnyű nektek beszélni felvidékről... Kérdezem: Ha lenne az a lehetőség hogy a Szlovákiából Magyarországra költözzetek, teljes magyar állampolgársággal és csak forintot kapnátok mit mondanátok??? És ahhoz mit szóltok hogy nálatok még a volt miniszteretek is magyarellenes volt nálunk nincs egy szlovákgyűlölő POLITIKUS se (vagy legalább nem nyilvánítja ki)??? És ne nagyon járassátok a szátokat, ugyanis ez a kormány is veletek foglalkozik jobban nem mivelünk. Úgyhogy drága "szlogyarok" jól jegyezzétek meg: a hagyományőrzésetek sehol nincs (max a szlovákok hagyományát őrzitek -ha van-), magyaroknak állítjátok be magatokat mégsem élnétek teljes magyarként.

Brekiii 2011.09.16. 08:56:43

ezzel van a legnagyobb probléma,hogy fogalmatok sincs,hogy mi hogy mukodik...semmivel sem vagyunk jobb helyzetben azért,mert euroval fizethetunk.számomra felfoghatatlan h miért gondolja ezt bárki is...egyébként ti is fizethetnétek euroval,ha teljesítettétek volna az eu által hozott feltételeket,de nem is ezen van a lényeg...ha egyszer nálatok is bevezetik az eurót,meglátjátok milyen szépen fognak emelkedni a termékárak is! ha tehetném még mindig koronával fizetnék,sokkal tobb volt akkor a pénzunk,mint a nagy euróval...azt is át kéne gondolni,kinek is jó az,ha mi nálatok koltjuk a pénzunket??talán nektek rossz hogy azt a pénzt,amit szlovákiában megkeresunk,azt hozzátok visszuk,nálatok koltjuk?? ez is zavaró??? mindegy csak ne menjunk magyarországra,ugye? totál mindegy h a ti kasszátokba rakjuk a pénzt,még ennek sem tudtok orulni :)... nincs szlovákellenes politikus magyarországon???na ne nevettess! állandóan ezzel volt,van teli a híradótok...a focimeccs is amire eljottek a szurkolóitok(hozzáteszem,kizárólag bordelolni!) 1 hónapon keresztul ment a híradóban h magyarokat vertek a szlovák rendorok...kár h nem láttad az elozményét milyen szépen dobálták székkel és sok más tárgyal oktalanul a ti magyarjaitok a rendoroket...aztan persze csak azt lehetett hallani h magyarokat vertek,ti meg el is hiszitek h ennyire barbár nemzet a szlovák...hidd el ugyanolyan emberek,semmivel sem kulonboznek toletek...én mindig csak azt mondom h az ítél el bennunket,aki nincs annyira inteligens h felfogja és megértse a torténéseket...ez vonatkozik ugy magyarra,mint szlovákra..arra meg h a kormányotok velunk foglalkozik,az eddig még nekunk mindig csak rosszat hozott!allandoan feszultséget szít és legkevésbé erre van szukségunk!és a kérdésedre válaszoljak,ha ez jelenti magyarországot,ahogy ti beszéltek,nem koltoznék oda és nem a forintotok miatt!kár h mindig csak ezt látjátok h nekunk mennyivel jobb,mert eurónk van és h nálatok koltjuk...oruljetek neki h az anyanyelveteken beszélhettek,h minden papír az anyanyelveteken van írva...az persze nem jut eszetekbe h milyen lehet a fiataloknak olyan foiskolára járni,ami nem az anyanyelvén,h milyen lehet munkátvállalni...aaaaah,reménytelen,sajnáljátok magatokat!nah,a szlovákok hagyományát orizzuk magyarlakta teruleteken :D egyébként igen,van hagyományuk,miert is ne lenne??? csak nektek lehet? ha van egyaltalan a tuntetéseken kivul :)

qwertka 2011.09.16. 10:00:51

en is szerettem volna ide irni valamit, de ah elolvastam Brekiii kommentjeit mar azt hiszem nincs erre szukseg...azokban a kommentekben tenyleg ott van minden, es tenyleg van min gondolkodnotok draga magyar kollegak.gratula Brekiii az ertelmes gondolatokhoz, bar nem hinnem hogy valakinek is el fog jutni valami a mondanivalodbol, ezt ugy is csak azok ertik meg akik itt elnek, es nem ien nacionalista beallitotsaguak mint a fent kommentalo egyenek.

Whitehawk11 2011.09.19. 18:09:51

Öhm... Feltűnt, hogy most is magyarul próbálsz beszélni nem a retek (tudomásom szerint - elnézést ha tévedek - szintén nem saját) nyelveteken?
Nem azt mondom, hogy "adjatok vissza mindent mert nem a tietek" hanem azt, hogy azokat a területeket, amiket magyaroknak vallják magukat az emberek azokat. Nincs szükség idióta beállítottságú emberekre akik nincsenek tisztába nagyon sok mindennel...

Jurgen 2011.09.19. 19:34:10

Hallo. Olvastam a leveleket és nem kell itt ellenségeskedni mindenkinek békében kellene élni csak nem tudunk,mert hamis sztereotípiákat hihetnek el velünk,mely feszültséget szül közöttünk szlovák vagy magyar, magyar vagy román között,vagy éppen magyar és szerbek között. Nem csak velünk történik igazságtalanság,hanem az egész világban az van,csak ez tartozik miránk,nekem nincs bajom a szlovákokkal,csak provokáció az egész! De a volt szlovák kormány törvénybe hozása,melyben a magyar nem vehet fel magyar állampolgárságot,ha igen elveszíti a szlovákot,ez olyan szintű magyar ellenességre vallt, hogy más hol ilyen még nem volt,de ha mi magyarok nem adnánk meg valamelyik nemzetnek az állampolgárságot pont így, meg lennénk hurcolva de még mennyire!!! Brekii igazad van abban hogy határon túli magyarok jobban össze fognak mint itt hazánkba,pedig itt ugyan annyira fontos lenne. De az hogy te is magyar vagy és még is ennyire magyar ellenes nézetek tűnnek fel szavaidban, mondataidban, ez hajmeresztő, tudlak sajnálnia tudatlanságod miatt. Főleg hogy "mi magyarok mindenért sírunk,meg a mindenben szarok vagyunk...(sport)" rossz ilyet hallani,de még úgy ha badarság,bármibe kenterbe vannak verve a szlovákok jégkorong és fociba egyre jobbak vagyunk! Ha meg nem is lennénk szívedben akkor se legyen ilyen gyűlölködés a magyar irányban,téged minősítenek a szavaid!
Hajrá Magyarok!!!! Hajrá Magyarország!!!

1c3t34 2011.09.27. 22:26:03

Kedves Brekiii:
Kérlek az itt leírtakat mondd el azoknak a szlovák határőröknek, akik anno nem voltak képesek átengedni a határon, mert akadékoskodtak és hiába próbáltam velük angolul kommunikálni sajnos nem sikerült.
Mondd el azoknak a szerbeknek, akik anno a horvát frontra küldték el a magyar-szerb osztagokat olyan céllal, hogy dögöljenek meg szépen...(a cél az elrettentés volt, ha nem esett volna le).
Mondd el továbbá azoknak az erdélyi magyaroknak, akik szenvedtek a Chauchesku idő alatt.
És a következő: "Más is vesztett el területeket". Persze, csak nem olyan jogtalanul, mint ahogy Csehszlovákia kapott magyarlakta területeket olyan indokokkal, hogy "ez a terület a történelmi Szlovákia része". Persze....történelmi Szlovákia, amikor hivatalosan nem hogy ilyen állam nem létezett, de még Csehszlovákia sem. A franciáknak azért volt elég ennyi indok, mert az egyik nagyfejes kicsi fiát Pesten elküldték melegebb éghajlatra, mondván hogy tehetségtelen író és így álltak bosszút az országon.

De ha ilyen nézeteket vallasz, akkor kérlek ne valdd magadat magyarnak, mert nem vagy az. Ha pedig annyira zavar, hogy nem az anyanyelveden vannak a papirok, nyugodtan ideköltözhetsz.

1c3t34 2011.09.27. 22:30:29

Ha pedig a magyarság összetartóerejét vonod kérdőre, akkor nézd meg pl, hogy mennyi adomány gyűlt össze a közelmúltban a devecseri vörösiszapkatasztófát sújtottaknak, előtte a nagy károkat szenvedő árvízkárosultaknak, stb. Ja és nézz utána Balassagyarmat (Civitas Fortissima!) történetének is.

Úgy tűnik a szlovákok célja nálad is sikerült: kiírtották nemzeti öntudadot.

sarivilmos (törölt) 2011.10.06. 15:11:45

De ha mi kiköltözünk lakni Szlovákiába, el is vernek akár minket a szlovákok, és minden külföldire ugatnak is.

7Star 2011.12.18. 20:46:34

AAAAAAAA. ez szar ahogy van. Magyarországon élek de bárcsak ne itt élnék! Gyűlölöm ezt a helyet. A nagy magyaroknak meg... és ha visszakapjuk azt a területet ami az ÖVÉK! akkor mivan? Orbán ezt nem tudja iranyitani akkor még azt is + ba hogy tudná... Bohocok vagytok hungaristak bohocok... teszitek az agyatokat erre a csicska helyre... Utolso senkihazi népség a magyar... énis azvagyok, megis köszönöm ennek a putri országnak...-.-"
süti beállítások módosítása